Клініка у Запоріжжі

Адреса: м. Запоріжжя, вул. Новокузнецька 15а

+38 (050) 341-54-54
+38 (098) 177-71-07

Клініка Клочко у м. Київ

Адреса: м. Київ, Голосіївський проспект 48

+38 (050) 100-54-54
+38 (098) 093-73-03

Меню

Приклади із практики лікування алкоголізму доктора Клочко О.В.

Після лікування більшість пацієнтів не приймають алкоголь протягом 2-х років і більше.

З ними лікар стикається тільки коли вони приводять на лікування своїх друзів, родичів.

I. Ситуації з практики позбавлення алкогольної залежності
із стійким результатом лікування

№1. Пацієнт Сергій Дмитрович, 52 роки. Пролікувався від алкоголізму (гіпноз, кодування, лазерне кодування) 3 роки тому, привів до лікаря свого друга для позбавлення від алкогольної залежності. При цьому зауважив, що у нього потяг до алкоголю відсутній протягом трьох років. А найголовніше, що він відчув себе людиною: «Я раніше думав, що коли п'єш, то веселишся. А нещодавно подивився відео з весілля, де я ще пив (понад 3 роки тому) - це були не веселощі, а якісь бісівства. А півроку тому потрапив на весілля і теж збереглося відео. Ось там танцюю, співаю, веселюся по-справжньому, по-людськи. І я пишаюся своєю поведінкою».

№2. Пацієнт Михайло Юрійович, 55 років, спостерігається у лікаря 15 років. Звернувся за допомогою у 2003 році: розлучення з дружиною та поділ майна через алкоголізм, дитина не бажає спілкуватися з батьком, потрапила до антисоціальної компанії. Проводилося лікування з позбавлення алкоголізму (рідка підшивка, кодування, лазерне кодування). Пацієнт не приймав алкоголю 5 років. Потім випив алкоголь кілька разів, потяг повернувся, прийшов на прийом за порятунком від звички. Судився з дружиною за квартиру, син пив, почав курити коноплі. Пацієнт хотів зберегти майно, допомогти синові позбутися шкідливих уподобань.

Лікар пояснив, що для допомоги синові необхідно самому демонструвати гідну поведінку. Проведено гіпноз, лазерне лікування, пацієнт не п'є дотепер. Привів сина на лікування від алкогольної залежності, син зміг самостійно відмовитися від конопель, бо ще не сформувалася залежність. Син позбавився алкоголізму, одружився, народився онук. Так пацієнт, покинувши пити, захистив не лише себе, а й своїх дітей, онуків.

№3. Пацієнт Ігор Федорович, 35 років. Звернувся по допомогу. На прийом прийшов із дружиною, дітей немає. Дружина зазначила, що чоловік п'є щодня, вона хоче, щоб він кинув пити, щоб у них могли з'явитися діти, бо хоче повноцінної родини. Проведено лікування від алкоголізму, гіпноз (кодування), рідка підшивка, заблокована тяга. Через 2,5 роки пацієнт привів до кабінету брата на лікування алкоголізму. Про себе розповів, що у сім'ї з'явилася дитина, хлопчик, йому півроку. Просто щасливий, що позбувся залежності від алкоголю. Почувається чудово: «Ходжу по будь-яких магазинах, перебуваю в будь-якій компанії: алкоголю для мене не існує, таке почуття, що ніколи не пив.

№4. Хворий Олег Олександрович, 31 рік. Три роки тому кинув пити після проведеного лікування (кодування, лазерне лікування, рідка підшивка), привів до кабінету сусіда. Розповів про своє самопочуття: потяг до алкоголю після лікування повністю відсутній, життя стало зовсім іншим: добрі стосунки в сім'ї, просування на роботі, купив гарну іномарку. «Ніколи не звертав уваги, скільки я пропивав грошей, – виявилося дуже багато. Користуюся одним чарівним словом – говорю «Ні». А найголовніше, життя сповнене фарб, воно стало повноцінним».

Після лікування алкогольної залежності 5% пацієнтів намагаються подолати протиалкогольний бар'єр, який створює лікар і знову почати пити, навіть за 100% відсутності потягу до алкоголю.

ІІ. Приклади ситуації, в яких пацієнти вдавалися до безкоштовної підтримки
лікування алкоголізму протягом двох років

№5. Пацієнт Ігор Сергійович, 39 років, одружений, 1 дитина, працює та має додатковий заробіток. Пройшов комплексне лікування за 1 сеанс, через місяць прийшов на контроль, потім не пив 7 місяців.

Дружина звернулася до лікаря за безкоштовним сеансом підтримки. На запитання, чому не привела із собою чоловіка, відповіла, що він перебуває у реанімації під крапельницями вже 4 дні. Розповіла таку історію: вона прийшла додому, де виявила чоловіка на підлозі, практично без дихання та без свідомості. Вона викликала бригаду швидкої допомоги, в кухні знайшла порожню пляшку горілки об'ємом 0,5 л і 0,25 л.

За кілька хвилин приїхала бригада реаніматологів і почала рятувати чоловіка. Претензій до лікаря не було, тому що потягу до алкоголю у чоловіка не було, а при прийомі спиртного дійшло до реанімації.

Лікар порадив чоловікові прийти на прийом після виписки з лікарні. Через 11 днів чоловік з'явився в кабінет і розповів, що потягу не було, але він зазнав величезного стресу, який хотів «залити». Дружина вийшла з кабінету і після тривалих розпитувань (варіанти: відсутність регулярних стосунків із дружиною, проблеми з дитиною, відсутність фінансів) він стверджував, що все нормально. Однак наприкінці зізнався, що у його коханки з'явився новий коханець: «Мало їй одного мене! Назло їй і випив. Жити не хотілося.». Виявилося не лікар винен у «поганому» лікуванні, а коханка.

Було проведено повторне лікування щодо позбавлення алкоголізму.

№6. Пацієнт Іван Федорович, 34 роки, одружений, 2 дітей. Після лікування алкоголізму (кодування, лазерне лікування, рідка підшивка)

не пив понад рік. Прийшов на прийом із батьком за сеансом підтримки. Мав місце одноразовий прийом алкоголю тиждень тому обсягом 400 мл горілки. Після цього виникли жахливі галюцинації, внутрішні голоси. Пацієнту допомоги відмовлено, направлений до психіатричної лікарні для лікування алкогольного галюцинозу, так там знаходиться спеціалізована допомога та медикаменти. Хворий зізнався, що випив по дурості, вмовили друзі, сказали, що нічого не буде.

Після лікування в психіатричній лікарні та повторного лікування алкоголь більше не приймав протягом 3 років спостережень.

№7. Пацієнтка Людмила Миколаївна, 40 років, дорослий син, мешкає самостійно. Колишній дрібний підприємець зараз працює реалізатором.

Після проведеного лікування алкоголізму (кодування, лазерне лікування, рідка підшивка) та додаткового психоаналізу (настійно рекомендувалося припинити відносини з тимчасовим співмешканцем, який побічно примушував до прийому алкоголю, а сам ще приймав і наркотики, за її рахунок) не пила 1 рік 7 місяців, відновила підприємницьку діяльність, з'явилися гроші, торгова точка почала приносити дохід. Після зриву пила невеликими дозами щодня протягом місяця. Виникли реакції: серцебиття, плями на тілі, страх смерті, запаморочення, різкі перепади артеріального тиску. Звернулась за допомогою, сказавши, що алкоголь «все одно не личить». Причина зриву: повернувся той самий, тимчасовий співмешканець, який вкотре обдурив її, вкрав гроші та пішов, а вона «думала, що він її кохає». Проведено повторне кодування алкоголізму.

Клініка Олега Вячеславовича
Клочко у м. Київ
м. Київ, Голосіївський проспект 48
Клініка Клочко Олега Вячеславовича
кліника Клочко Київ
Клініка у Запоріжжі
м. Запоріжжя, вул. Новокузнецька 15а
Клініка Олега Вячеславовича Клочко
Вхід кліника Клочко м. Запоріжжя
Розробка сайту - EFFECTIVE-studio ©

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mysqli' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: