Клініка у Запоріжжі

Адреса: м. Запоріжжя, вул. Новокузнецька 15а

+38 (050) 341-54-54
+38 (098) 177-71-07

Клініка Клочко у м. Київ

Адреса: м. Київ, Голосіївський проспект 48

+38 (050) 100-54-54
+38 (098) 093-73-03

Меню

Алкоголізм. Стадії алкоголізму.

Ситуаційне пияцтво. Представники цієї групи п'ють 1-4 рази на місяць від 100 до 300 мл горілки. Більше певної дози не приймають. Починають виявляти ініціативу в організації випивки. Зазвичай, при наростанні залежності плавно переходять до наступної групи.

Звичне пияцтво. 200-300 мл горілки 1-2 рази на тиждень. П'ють без приводу, у випадкових місцях, що спричиняє сімейні конфлікти, страждає трудова дисципліна. Коли не п'ють, настрій погіршується, виникає відчуття, що чогось не вистачає. Прийом нової дози покращує самопочуття, пияцтво стає систематичним і переходить в алкоголізм.
Клініка Клочко, кодування, лікування алкоголізму, Київ, Запоріжжя

Наступна стадія – хвороба, алкоголізм.

Для хворих на алкоголізм встановлено обмеження у професійній діяльності, не допускають до роботи водіями, можуть позбавити батьківських прав. При скоєнні злочину алкогольне сп'яніння є фактором, що обтяжує. Суспільство намагається захистити себе від хворих на алкоголізм. Тому потрібно знати критерії хвороби.

Алкоголізм - це серйозний діагноз, який багато хворих не хочуть визнавати. Переступивши цю межу, зворотного повернення немає. Вихід один – пролікуватися від алкоголізму у спеціаліста та повністю відмовитися від прийому спиртних напоїв.

Перша та друга стадії алкоголізму (за класифікацією Ентіна Г.М.) – ​​це вже вирок, а третя стадія – деградація, розпад особистості, різке ушкодження всіх органів прокуратури та систем.

Перша стадія алкоголізму: формується стійкий хворобливий потяг до алкоголю. Попри сімейні конфлікти, проблеми на роботі, заходи, які вживають до питущого, незважаючи на багаторазові обіцянки кинути пити, алкоголік продовжує збільшувати частоту та дозу прийому спиртного. У нього формується нав'язливий потяг до алкоголю. Якщо він не випив, виникає відчуття тяжкої незавершеності, не вдається реалізувати алкогольний потяг. Алкоголік не може чинити опір, він п'є все більше і більше. Хворий на алкоголізм продовжує пити, поки не настає виражене сп'яніння, за столом може випити більше, ніж інші. Втрачається кількісний контроль над випитим. Це незворотня ознака алкоголізму.Одного разу з'явившись і зміцнившись, він не зникає. Тому алкоголік ніколи не стане «помірно вживаючим», він більше не контролює прийом спиртного.

На нашу думку, це пов'язано з тим, що його печінка не може повністю переробляти алкоголь. Для переробки випитого потрібно вживати нову дозу спиртного. Виникає замкнене порочне коло, доки приходить алкогольне отруєння (нудота, блювання, розлад шлунка, порушення роботи серця, тремор, тривога). У першій стадії алкоголізму пацієнт ще усвідомлює, що, почавши пити, не може зупинитися, а напившись, поводитиметься непристойно. Тож у гостях він не п'є, а випиває самостійно чи у певній компанії. У колі постійних товаришів по чарці він відводить душу, напивається до глибоких станів розгальмування.

Щоб прикрити алкоголізм («алкогольне бісівство», як кажуть священики), з'являється збочення характеру: брехливість, нахабство, хвалькість, переоцінка своїх можливостей, слабоволість, винахідливість у добуванні грошей на випивку. Розвивається егоїзм, байдужість до своєї сім'ї, роботи.
Клініка Клочко, кодування, лікування алкоголізму, Київ, Запоріжжя.

Друга стадія алкоголізму Посилюється абстинентний синдром, що виник під час першої стадії. (При першій стадії алкоголізму також є абстинентний синдром: слабкість, головний біль, серцебиття). У алкоголіків другої стадії приєднується пітливість, тремор, підвищення артеріального тиску, поверхневий сон, знижений настрій, тривога. П'ючий виявляє, що це полегшується і повністю знімається похмеління. Наприклад, для водіїв характерне вечірнє похмілля. Після кількох днів запою настає алкогольна інтоксикація (отруєння) – більше приймати алкоголь неможливо, настане смерть.

Пацієнт заявляє, що він сам кинув пити, як і хотіли оточуючі. При цьому в його організмі накопичено величезну кількість отруйних алкогольних речовин, які мають розсмоктуватись протягом 3-10 днів. Почуваючись погано від отруєння, пацієнт заявляє, що йому погано від тверезості, а от «коли він пив, такого не було». І взагалі він нормальна людина, може випити і знає свою дозу. Але як з'ясовується у наступний запій – зупинитися не може, приймає алкоголь наступного дня (настає похмілля). І так до чергового отруєння. Існують різні форми алкоголізму другої стадії: запійне пияцтво та постійне пияцтво.

У хворого на алкоголізм другої стадії повністю зникає критика та усвідомлення хвороби, хворий відмовляється від лікування, ворожий, його дратує сім'я, діти, співробітники, робота. Все знімається алкоголем. Тяга до спиртного такої сили, що хворий неспроможна стримуватися, попри всі зовнішні чинники. Обдурить, але вип'є.
Клініка Клочко, кодування, лікування алкоголізму, Київ, Запоріжжя.

Алкоголізм третьої стадії.

Третя стадія починається із порушення сну. У пацієнта, який різко покинув пити, порушується сон. Чи не спить доба – з'являється тривога, не спить 2 доби – страх, на третю може сформуватися біла гарячка.

Для третьої стадії характерні токсична енцефалопатія (ураження мозку, глибокі ураження внутрішніх органів, зниження кількості прийому алкоголю).

Розвиваються психози (біла гарячка), деградація особистості, людина практично нездатна працювати, мати чи утримувати сім'ю.

Третю стадію докладніше описують патологоанатоми: цироз печінки, пошкодження мозку, численні зміни у внутрішніх органах.

У алкоголіків третьої стадії настає різке, глибоке сп'яніння від малих доз спиртного.
Клініка Клочко, кодування, лікування алкоголізму, Київ, Запоріжжя.

Клініка Олега Вячеславовича
Клочко у м. Київ
м. Київ, Голосіївський проспект 48
Клініка Клочко Олега Вячеславовича
кліника Клочко Київ
Клініка у Запоріжжі
м. Запоріжжя, вул. Новокузнецька 15а
Клініка Олега Вячеславовича Клочко
Вхід кліника Клочко м. Запоріжжя
Розробка сайту - EFFECTIVE-studio ©

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mysqli' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: